Σωστή χρήση μάσκας ομορφιάς προσώπου.

Η μάσκα ομορφιάς προσώπου είναι το προϊόν που από την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσουμε θα καταλάβουμε το πόσο μας είναι απαραίτητο για όλη μας τη ζωή. Οι μάσκες προσώπου είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν άμεσα στο δέρμα μια γερή δόση των συστατικών φροντίδας για να νιώσουμε και να δείχνουμε ξεκούραστες και λαμπερές.

Επιλέγουμε τη σωστή μάσκα για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Η κάθε επιδερμίδα έχει τη δική της ανάγκη . Για παράδειγμα οι μάσκες ενυδάτωσης  είναι ευεργετικές για κάθε ηλικία και κάθε τύπο επιδερμίδας. Οι ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες είναι αυτές που θα ωφεληθούν περισσότερο . Οι μάσκες αργίλου είναι ιδανικές εάν έχουμε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα . Αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή, αναζητούμε τις μάσκες που συνδυάζουν την άργιλο με έλαια και ενυδατικά συστατικά. Οι μάσκες ύπνου είναι ιδανικές εάν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή. Σε κάθε περίπτωση ρωτάμε την αισθητικό μας να μας προτείνει τη σωστή μάσκα προσώπου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μάσκες που περιέχουν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα μας , όπως η άργιλος ή τα οξέα φρούτων, μπορεί να μας προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα μας εάν τις αφήσουμε περισσότερη ώρα από την προτεινόμενη.. Είναι σημαντικό να ξεπλένουμε μια μάσκα αργίλου σωστά για να προστατεύουμε το δέρμα μας.

Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και χρησιμοποιούμε  την κάθε μάσκα στην περιοχή́ που συνιστάται. Αν η μάσκα προορίζεται για το πρόσωπο, τότε δεν την απλώνουμε  και στο λαιμό, τα μάτια, ή τα χείλη . Αν μια μάσκα ενδείκνυται για περισσότερα σημεία, τότε μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε αυτά.

Πρέπει να  παίρνουμε τη μάσκα από το βαζάκι με μια σπάτουλα ώστε να μην την καταστρέφουμε . Η εφαρμογή μιας μάσκας στο πρόσωπο με τα δάχτυλά μας εφόσον τα χέρια μας είναι καθαρά δεν δημιουργεί προβλήματα.

Όταν έρθει η ώρα της αφαίρεσης, βρέχουμε τα χέρια μας και κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο. Μετά παρασύρουμε όλα τα υπολείμματα με ένα βρεγμένο δισκίο βάμβακος και τέλος ξεπλενόμαστε με άφθονο νερό. Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε όλη τη διαδικασία πρέπει να εφαρμόζουμε πάντα έπειτα από τη χρήση της μάσκας προσώπου την ενυδατική μας κρέμα , την οποία έχουμε επιλέξει με βάση τις ανάγκες του δικού́ μας τύπου δέρματος. Χωρίς την άμεση ενυδάτωση μετά την αφαίρεση της μάσκας, δεν θα δούμε ουσιαστικό́ αποτέλεσμα, ακόμα και αν η μάσκα που χρησιμοποιήσαμε ήταν ενυδατική́.

Οι ανάγκες του δέρματός μας μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεσή μας, το κλίμα και άλλους παράγοντες, γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας μία μόνο μάσκα. Πρέπει να εναλλάσσουμε τις μάσκες που χρησιμοποιούμε κάθε φορά ανάλογα την ανάγκη για να έχουμε σωστά αποτελέσματα.

Καλό́ είναι να εφαρμόζουμε το πολύ δυο μάσκες την εβδομάδα. Αυτό́ εξαρτάται από́ διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο δέρματός μας και τη μάσκα που χρησιμοποιούμε. Η συμβουλή́ μου ως αισθητικός είναι η εφαρμογή́ μίας μόνο μάσκας την εβδομάδα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας ανάλογα την περίοδο.

Αν θέλουμε  πραγματικά ένα όμορφο και περιποιημένο δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες συστηματικά. Δεν πρέπει να βάζουμε μάσκα όποτε το θυμόμαστε γιατί αδίκως θα περιμένουμε να αλλάξει κάτι στην επιδερμίδα του προσώπου μας.

 Μεγάλη προσοχή. Ποτέ εφαρμόζοντας τη μάσκα ταυτόχρονα δεν μαγειρεύουμε.   Αποφεύγουμε υδρατμούς, υγρασία και σκόνες. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει και να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωμάτιου, σε όσο καθαρότερη ατμόσφαιρα γίνεται. Εφαρμόζουμε τη μάσκα μας έπειτα από το μπάνιο, όταν δηλαδή́ οι πόροι είναι πλέον ανοιχτοί.

Και τέλος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε με αυτοσχέδιες σπιτικές συνταγές για μάσκες. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευόμαστε την επαγγελματία αισθητικό μας .

b2b.peifasyn.gr