Τα στρατηγικά βήματα στην μέχρι σήμερα ιστορία του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ



1980 ξεκίνησε τη δραστηριότητά του, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των φαρμακείων για ομαλό και απρόσκοπτο εφοδιασμό με φάρμακα, υπηρεσία που εκείνη την εποχή είχε πολλά κενά και προβλήματα.

1983 ήταν ο πρώτος Συνεταιρισμός- φαρμακαποθήκη που εγκατέστησε πλήρες μηχανογραφικό πρόγραμμα σε όλες τις λειτουργίες του (αποθήκη, τιμολόγηση, λογιστήριο), όταν οι άλλες αποθήκες λειτουργούσαν με χειρόγραφες διαδικασίες.

1991 πρωτοπορώντας και πάλι δημιούργησε το ‘’ infochem’’ . Ένα δικό του software διαχείρισης φαρμακείου για λογαριασμό των μελών του, προμηθεύοντάς τους παράλληλα το σχετικό μηχανογραφικό εξοπλισμό. Αν και το αντικείμενο των φαρμακαποθηκών τότε ήταν η διανομή αποκλειστικά φαρμάκων, πολύ γρήγορα δημιούργησε τμήμα παραφαρμάκων με ειδικό χώρο έκθεσης αυτών, για να την επισκέπτονται τα μέλη του και να γνωρίζουν από κοντά τα καταναλωτικά προϊόντα.
Πολύ γρήγορα βγήκε από τα στενά όρια της περιοχής του Πειραιά και εξαπλώθηκε σε διπλανούς νομούς όπως η Κορινθία, η Αργολίδα και τα νησιά του Αιγαίου, παίρνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς των περιοχών αυτών.

1994 λειτουργώντας και πάλι πρωτοποριακά ήταν ο πρώτος συνεταιρισμός που επένδυσε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.000 τ.μ., ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας σύγχρονης αποθήκης.

1996 ιδρύει την πρώτη θυγατρική φαρμακαποθήκη στην Πελοπόννησο (ΣΥΦΑΠΕΛ) με έδρα το Άργος, προκειμένου να βελτιώσει το service στα φαρμακεία.

1998 εγκαθιστά στην αποθήκη του σύστημα αυτόματου picking, ρομποτικής τεχνολογίας της εταιρείας KNAPP, αναβαθμίζοντας το επίπεδο υπηρεσιών logistics.

2001 συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία, δημιουργώντας στην Κορινθία την δεύτερη θυγατρική του (ΣΥΦΑΚΟ) για πληρέστερη κάλυψη των φαρμακείων.

2005 διαβλέποντας τη μετεξέλιξη της φαρμακευτικής αγοράς και των αυξημένων αναγκών των φαρμακείων για υπηρεσίες (επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση, ανάπτυξη καταναλωτικών προϊόντων , merchandising, παροχή εξειδικευμένου προσωπικού, συμβουλευτική κ.λ.π.) ίδρυσε τη θυγατρική του MEDI-ΣYN.

2009 ιδρύει την τρίτη φαρμακαποθήκη (ΣΥ.ΦΑ ΣΑΜΟΥ) ώστε να μπορεί να βρίσκεται δίπλα στα φαρμακεία των απομακρυσμένων περιοχών.

2012 μπήκε στην αγορά του προχονδρεμπορίου φαρμάκων, παρέχοντας υπηρεσίες logistics (3PL), διανέμοντας προϊόντα στις άλλες φαρμακαποθήκες για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιρειών.

2016 επεκτείνοντας τον DIGITAL βραχίονα, θέτει στη διάθεση των φαρμακείων ηλεκτρονική πλατφόρμα Β2Β, δίνοντας σύγχρονα εργαλεία στον φαρμακοποιό με προηγμένη πληροφόρηση και διαχείριση των αγορών, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές της αγοράς και αποτελώντας υπόδειγμα για τον ανταγωνισμό.

2017 επενδύει 1,5 εκ. € στην επέκταση των κτιριακών του εγκαταστάσεων, φτάνοντας έτσι στα 6.500 τ.μ. αποθήκες και γραφεία στον Όμιλο.

2018 ολοκληρώνει επενδύσεις άλλων 2 εκ, στον εκσυγχρονισμό και επέκταση των συστημάτων υψηλής τεχνολογίας στην κεντρική αποθήκη του.

b2b.peifasyn.gr