Μπορώ να χάσω βάρος χωρίς να µετράω θερµίδες;

Η πιο γνωστή µέθοδος απώλειας βάρους είναι η μέτρηση θερµίδων. Άλλωστε αφού η βασική προϋπόθεση για την απώλεια βάρους είναι το έλλειµµα θερµίδων η ημερήσια καταμέτρησή τους φαίνεται σαν η πιο προφανής και πιο αποτελεσματική λύση. Αν και η καταµέτρηση θερµίδων λειτουργεί για µερικούς δεν είναι για όλους! Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλα εργαλεία που μπορείτε να εφαρμόσετε για να πετύχετε την απώλεια που επιθυμείτε χωρίς να υπολογίζετε καθόλου θερµίδες. Αν θέλετε ακολουθήστε τις παρακάτω συµβουλές για να πετύχετε τον στόχο σας:

  1. ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: Προσπαθήστε να επιλέγετε μεθόδους μαγειρέματος όπως στον ατµό, βραστά , ποσάρισµα για να μειώσετε τη χρήση λιπαρής ουσίας (π.χ. ελαιόλαδο, βούτυρο) στο µαγείρεµα και άρα τις θερµίδες που καταναλώνετε.
  2. ΠΡΩΤΕΪ ́ΝΗ :Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερα σημαντική την περίοδο που κάνουµε δίαιτα και δεν θα πρέπει να λείπει, καθώς περιορίζει την απώλεια του µυϊκού ιστού και προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό. Αυτό σημαίνει πως θα είσαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα . Καλές επιλογές άπαχης ζωικής πρωτεΐνης είναι αβγά , πουλερικά , ψάρια .
  3. ΖΑΧΑΡΗ :Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και τους χυµούς µε νερό για να μειώσετε τη ζάχαρη και τις θερμίδες που καταναλώνετε .
  4. ΦΥΤΙΚΕƩ ΙΝΕƩ: Αυξήστε την κατανάλωση τροφών µε φυτικές ίνες ( φρούτα ,λαχανικά ,όσπρια ,τροφές ολικής άλεσης ) συνήθως αυτές οι τροφές έχουν λιγότερες θερμίδες και είναι πιο χορταστικές

5 ΠΟƩΟΤΗΤΕƩ :Να είστε προσεκτικοί µε τις ποσότητες που καταναλώνετε δηλαδή

✅ Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα φαγητού

✅ Χωρίστε το πιάτο σας 1/4 πρωτεΐνη ,1/4 υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες, μακαρόνια ψωµί),50% λαχανικά και µία κουταλιά της σούπας λιπαρή ουσία ( π.χ. ελαιόλαδο )

✅ Πιείτε ένα ποτήρι νερό λίγο πριν το γεύμα σας. Συνήθως αυξάνει την αίσθηση κορεσμού στις τροφές που θα καταναλώσετε.

Για να υποστηρίξετε έναν στόχο απώλειας βάρους, είτε μετράτε  θερµίδες, είτε χρησιμοποιείτε άλλη στρατηγική πρέπει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, που να οδηγούν σε έλλειψη θερμίδων. Αν και η καταμέτρηση θερµίδων είναι αποτελεσματική μέθοδος απώλειας βάρους δεν λειτουργεί για όλους. Εναλλακτικά μπορείτε να εστιάσετε σε µια πιο ολιστική προσέγγιση απώλειας βάρους που περιλαμβάνει τον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος , την κατανάλωση θρεπτικών τροφίμων , την επαρκή κατανάλωση πρωτεΐνης και την αύξηση πρόσληψης τροφών µε φυτικές ίνες που θα σας οδηγήσει στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε χωρίς να χρειαστεί να µετρήσετε καµιά  θερµίδα.

b2b.peifasyn.gr