Μήπως ήρθε η εποχή των αντηλιακών;

Αν σκέφτηκες  ΝΑΙ ,  να σου θυμίσω πως τα αντηλιακά δεν έχουν εποχή! Μπορεί ο καύσωνας  του καλοκαιριού , η έντονη εφίδρωση ,το κοκκίνισμα του δέρματος και τα ηλιακά εγκαύματα να μας θυμίζουν την αναγκαιότητά τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως , «Θα τον νικήσουμε τον ήλιο σίγουρα ΝΑΙ», μόνο όταν  δεν αμελούμε την εφαρμογή τους  όλο τον χρόνο!

Λίγα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά!

Οι ηλιακές ακτινοβολίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις UVA και UVB, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση (ρυτίδες και πανάδες ), τα ηλιακά εγκαύματα και τα μελανώματα. Προτείνουμε αντηλιακά ευρέως φάσματος  ώστε να  προστατευόμαστε και από τις δύο κατηγορίες ακτινοβολιών.

Το SPF “Sun Protection Factor”, είναι ο δείκτης προστασίας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας.  Ένα αντηλιακό  με χαμηλότερο δείκτη προστασίας δεν μας προστατεύει λιγότερο από ένα άλλο με μεγαλύτερο δείκτη. Το μικρότερο  SPF  προσφέρει  εξίσου μεγάλη προστασία ,αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Προτίμησε, λοιπόν , για πρακτικούς λόγους ,αντηλιακό με SPF μεγαλύτερο από 30 και ανανέωσε την εφαρμογή του το πολύ κάθε 2 ώρες ,καθώς και μετά το κολύμπι ή την έντονη εφίδρωση!

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία  λήξης. Ωστόσο ,κάποιες φορές παρέχουν μειωμένη προστασία ακόμη και πριν την ημερομηνία αυτή. Φύλαξε το αντηλιακό σου σε μέρος σκιερό και δροσερό και αντικατάστησέ το  με καινούργιο, αν παρατηρήσεις αλλαγή στην υφή και το χρώμα του ή εάν λήξει. Υπάρχει πλέον μεγάλη γκάμα αντηλιακών με διαφορετικές υφές και  τεχνολογίες, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε προσώπου! Ο φαρμακοποιός σου ,εξάλλου , είναι δίπλα σου για να επιλέξετε μαζί  αυτό που ταιριάζει στο δέρμα σου!

Δεδομένου ότι τα αντηλιακά θέλουν περίπου 20’ για να δράσουν, θυμήσου να τα εφαρμόζεις λίγο  πριν βγεις για  τη δουλειά  ή την παραλία. Ξεκινάμε την επάλειψη  στο πρόσωπο και προχωράμε  στο σώμα, καλύπτοντας εμφανή  και μη σημεία , στα οποία  οι ηλιακές ακτινοβολίες μπορούν να διεισδύσουν. Η  χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου  κρίνεται απαραίτητη για την ολοκληρωμένη προστασία σου!

Τέλος , πέρα από τη σωστή  εφαρμογή και επαρκή ποσότητα  αντηλιακού,  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή  μεταξύ 10:00-16:00 , καθώς τις ώρες αυτές ο ήλιος γίνεται εχθρός για το δέρμα μας!  Αναζήτησε σκιερά μέρη , ενυδάτωνε  τον οργανισμό σου με πολλά υγρά, βρέχε  το κεφάλι και το σώμα σου και ανανέωνε τακτικά το αντηλιακό!

Απόλαυσε τον ήλιο με Προσοχή!

b2b.peifasyn.gr