Βρεφικό μπάνιο

Βρεφικό μπάνιο

Σταυρούλα Αμάη

Μαία

 

Το μπανάκι του μωρού είναι αρκετά σημαντικό, όχι μόνο για την καθαριότητά του, αλλά και για την ηρεμία και τη χαλάρωσή του.

Συνήθως το μπάνιο του μωρού γίνεται πριν το τελευταίο βραδινό γεύμα του, έτσι ώστε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Το νεράκι πρέπει να είναι χλιαρό- ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο-και τη θερμοκρασία την ελέγχουμε με το εσωτερικό του καρπού μας, να είναι ανεκτό εκεί.

Είναι αρκετά σημαντικό να είναι ευχάριστο το περιβάλλον για το μωράκι, έτσι ώστε να χαλαρώσει πιο εύκολα. Χρησιμοποιούμε προϊόντα ειδικά για το δερματάκι του μωρού, με ευχάριστο άρωμα, ώστε να απολαύσουν το μπανάκι τους. Σαπουνίζουμε το μωράκι με ήπιες κινήσεις και το νεράκι το ρίχνουμε με πολύ σιγανή ροή πάνω του, ιδανικά το ρίχνουμε με τη χούφτα μας, κι αποφεύγουμε την επαφή με τα ματάκια και το στοματάκι του.

Για το σκούπισμα, χρησιμοποιούμε αφράτες καθαρές πετσέτες και ιδανικά φρεσκοσιδερωμένες και ζεστές για να μην παγώσουμε το μωρό απότομα. Το σκουπίζουμε ταμποναριστά, με πολύ ήπιες κινήσεις και χρησιμοποιούμε άλλο σημείο της πετσέτας για

κάθε διαφορετικό σημείο στο κορμάκι του μωρού.

Συνέχεια έχει το μασαζάκι του μωρού. Θα χρησιμοποιήσουμε λοσιόν ή γαλάκτωμα ειδικά για μωρά, ακόμη και αμυγδαλέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Θα κάνουμε επάλειψη με ήπιες κυκλικές κινήσεις σε όλο το κορμάκι του, αποφεύγοντας το πρόσωπό του.

Ντύνουμε το μωρό με καθαρά ρουχαλάκια.

Τώρα το μωράκι είναι έτοιμο να φάει και να κοιμηθεί ήρεμα και γαλήνια!!!

 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΜΑΗ

ΜΑΙΑ

b2b.peifasyn.gr