Αισθητική και Δερματολογία

Αισθητική και Δερματολογία

Μαργαρίτα Καραμίχα, Ειδικός εφαρμογών αισθητικής

Απόφοιτη ΙΕΚ Vita ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΥΓΕΙΑ»

 

Η ομορφιά είναι κάτι που επιθυμούν όλες οι γυναίκες από τα πολύ παλιά χρόνια. Σήμερα γίνεται όλο και πιο επιθυμητή καθώς η γυναίκα δεν περιορίζεται πια στο σπίτι.

Κάθε άνθρωπος λοιπόν, κάθε πρόσωπο μπορεί να έχει γοητεία, αρκεί να λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα.

Στην εποχή μας η αισθητική έχει μια τεράστια εξέλιξη και έχει κάνει απίστευτα άλματα. Έχει τη δύναμη να επηρεάζει και να μεταβάλλει την ανθρώπινη ζωή.

Σε συνδυασμό με τη δερματολογία, στέκονται η μια δίπλα στην άλλη και ασχολούνται και οι δυο με το δέρμα.

Το δέρμα είναι και αυτό ένα ζωτικό όργανο  του σώματός μας το οποίο χρήζει – όπως όλα τα ζωτικά μας όργανα- ιδιαίτερης φροντίδας.

Η αισθητική λοιπόν , ως αντίληψη , ενώ παραπέμπει σε πρώτη ανάγνωση στην ομορφιά, ασχολείται καταρχήν με την υγεία του δέρματος δεδομένου ότι η δεύτερη είναι προϋπόθεση της πρώτης.

Πληθώρα προϊόντων κατακλύζουν την αγορά, πολλές νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται στα καλλυντικά. Νέες φόρμουλες , συστατικά, υφές, μυρωδιές, ρουτίνες περιποίησης κλπ.

Η κοσμετολογία εξελίσσεται γοργά. Το ίδιο και η δερματολογία, κλασική και επεμβατική.

Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν καλείται ο καταναλωτής να επιλέξει τα προϊόντα για την φροντίδα του δέρματός του.

Ένας βασικός κανόνας στην επιλογή , αφού τα προϊόντα είναι πάρα πολλά, είναι η εξατομίκευση του καθενός.

Αυτό σημαίνει σωστή διάγνωση από εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να προταθεί η σωστή ρουτίνα περιποίησης και τα κατάλληλα προϊόντα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ύπαρξη ή εμφάνιση αλλεργιών που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής!

Το πρώτο βήμα έγινε λοιπόν, στη συνέχεια απαιτείται από τον καταναλωτή να ακολουθεί το προτεινόμενο πρωτόκολλο κάνοντας σωστή χρήση του προϊόντος , φροντίζοντας τη διατήρησή του και την καθαριότητα.

Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι  πόσο σημαντικό ρόλο παίζει  η διατροφή μας, η άσκηση, ο ποιοτικός ύπνος και  η έλλειψη καπνίσματος στην όψη και στην υγεία του δέρματος.

Θα ήθελα όμως να δώσω έμφαση στη σημασία και στην ανάγκη της ψυχικής ηρεμίας προκειμένου να έχουμε ένα υγιές δέρμα.

Η όποια διατάραξη της ψυχικής μας υγείας επηρεάζει άμεσα τον οργανισμό μας και συνεπώς το δέρμα μας.

Η βασικότερη συμβουλή όλων αλλά και προϋπόθεση συνάμα ώστε να λειτουργήσουν όλα σωστά είναι η συμφιλίωση με τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας.

Να προσπαθούμε να ζούμε σε μια αρμονία γιατί η ομορφιά είναι αρμονία εξ ορισμού.

Συνοψίζοντας λοιπόν , μπορούμε να πούμε ότι η ομορφιά και η υγεία του δέρματος είναι ένας συνδυασμός εξωτερικής φροντίδας με τη βοήθεια και τα εργαλεία της κοσμετολογίας και δερματολογίας πάντα με την καθοδήγηση των ειδικών,  ιατρών και αισθητικών αφενός και αφετέρου του τρόπου και της στάσης ζωής του κάθε ατόμου.

Φροντίζουμε επίσης να προμηθευόμαστε τα καλλυντικά μας μόνο από πιστοποιημένους φορείς,  όπως τα φαρμακεία και κέντρα αισθητικής.

Η αποτυχία του αποτελέσματος και ίσως κάποιες φορές η βλάβη αντί για την ωφέλεια προκύπτει από την κακή  χρήση των καλλυντικών και την κακή διατήρησή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε στη συμβουλευτική από ειδικό πριν την αγορά οποιουδήποτε καλλυντικού.

Φροντίστε λοιπόν το δέρμα σας ολιστικά και αυτό θα σας το ανταποδώσει!

 

 

 

b2b.peifasyn.gr