Αγαπητοί συνεργάτες,

Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας για τις σημαντικές αλλαγές  που πραγματοποιούνται στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων  και της  φροντίδας του  Ομίλου  ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ για την έγκαιρη προετοιμασία σας για τις επερχόμενες καταιγιστικές αυτές αλλαγές,  εισάγουμε την έννοια “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΑΔΕ”.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά ;

Όλες τις επιχειρήσεις και λοιπές οντότητες που τηρούν  Λογιστικά Αρχεία , ήτοι, Ατομικές επιχειρήσεις , ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ,ΑΕ Κοιν. Κληρονόμων κτλ.

Τι εγγράφεται στα Ηλεκτρονικά Βιβλία;

Στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ:

  1. Διαβιβάζεται και καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων / εξόδων των Επιχειρήσεων.
  2. Γίνεται Χαρακτηρισμός των καταχωρημένων συναλλαγών.
  3. Διενεργούνται οι αναγκαίες Λογιστικές Εγγραφές Τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και του φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους.

Όλες οι παραπάνω   εγγραφές θα  διαβιβάζονται από τις Επιχειρήσεις στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά.

Πόσα είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία;

Η πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει δύο Βιβλία:

  1. Το Βιβλίο Αναλυτικών Εγγραφών (Αναλυτικό Βιβλίο), όπου καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων / εξόδων των Επιχειρήσεων.
  2. Το Βιβλίο Συνοπτικής Απεικόνισης (Συνοπτικό Βιβλίο), όπου εμφανίζονται συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της Επιχείρησης σε μηνιαία και ετήσια βάση.

 

 Από πότε ισχύουν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία; Ποιες οι προθεσμίες τήρησης των υποχρεώσεων;

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ισχύουν για συναλλαγές από 1/1/2020.

Τι πρέπει να κάνει το φαρμακείο; Μπορεί να με βοηθήσει ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ ;

Καταρχήν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς με αίσθημα ευθύνης για τα Φαρμακεία Μέλη και Πελάτες μας, καθώς και για τον Όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ , σημειώνοντας ότι το όλο εγχείρημα της ΑΑΔΕ είναι ακόμα στη Διαβούλευση τόσο ως προς τις τεχνικές υποχρεώσεις  προσαρμογής των επιχειρήσεων όσο και ως προς τις προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αυτών .

Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με εταιρείες και συνεργάτες μηχανογραφικών, φορολογικών και λογιστικών εφαρμογών προκειμένου να ενημερωθούμε έγκαιρα για τα  προγράμματα που πρόκειται να δημιουργήσουν, προτείνοντάς σας λύσεις συμβατές με τις ανάγκες σας.

Επίσης θα προτείναμε  κάθε φαρμακείο να επικοινωνήσει  με το λογιστικό γραφείο που το υποστηρίζει και να ενημερωθεί για την   προετοιμασία  του σε σχέση με τις επερχόμενες αλλαγές και τις απαιτήσεις που θα έχει από το φαρμακείο τόσο σε επίπεδο επάρκειας λογισμικού όσο και για τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση με την οριστικοποίηση των προδιαγραφών του έργου από την ΑΑΔΕ.

Εκ του Λογιστηρίου του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

b2b.peifasyn.gr