Ο Dan Steiber στο 3ο Συνέδριο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ – Φαρμακείο: Αύριο ένα Νέο Επάγγελμα

Αντιπρόεδρος και αρχισυντάκτης του παγκοσμίως κορυφαίου περιοδικού Specialty Pharmacy Times, μέλος των σημαντικότερων οργανώσεων υγείας της Αμερικής. Με 40ετή εμπειρία ως ηγετικό στέλεχος σε μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις.
Σύμβουλος Στρατηγικού σχεδιασμού και ίδρυσης φαρμακευτικών οργανισμών. Κεντρικός Ομιλητής σε διεθνή φαρμακευτικά συνέδρια. Θα μιλήσει στους Έλληνες φαρμακοποιούς για το μέλλον του φαρμακείου.

Τίτλος ομιλίας:

Οι διεθνείς εξελίξεις στον φαρμακευτικό χώρο και η διάθεση των φαρμάκων ειδικού χειρισμού – ΦΥΚ από τα φαρμακεία της κοινότητας

Περίληψη ομιλίας:

Το αντικείμενο εργασίας του φαρμακείου αλλάζει παγκοσμίως, με τους φαρμακοποιούς να εξελίσσονται και να περνούν από τον παραδοσιακό ρόλο της πώλησης φαρμάκων στο επίπεδο της κλινικής φροντίδας. Τα όρια είναι πλέον δυσδιάκριτα στον τομέα της υγείας και οι φαρμακοποιοί καλύπτουν πολλά κενά του συστήματος. Ως οι πλέον προσβάσιμοι επαγγελματίες υγείας στην κοινότητα, οι φαρμακοποιοί έχουν διευρύνει την πρακτική τους κινούμενοι σε νέες κατευθύνσεις. Η παρουσίαση αυτή περιέχει πολλές από τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί στις Η.Π.Α. καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η Amazon να εισέλθει στην αγορά του φαρμακείου.

Βιογραφικό:

Ο Dan είναι ο ιδρυτής μιας συμβουλευτικής εταιρείας, ηγέτιδας στον τομέα της, της Genesis Pharma Consultants , η οποία εστιάζει στην εμπορική εκμετάλλευση και τη δημιουργία αναδυόμενων φαρμακευτικών επιχειρήσεων, τις νέες στρατηγικές λανσαρίσματος προϊόντων, τα third party logistics,  τη βελτιστοποίηση-διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, τα HUB, την εμπορική ανάπτυξη και το μάρκετινγκ, τις πρωτοβουλίες καταλογογράφησης και ανάθεσης συμβάσεων, καθώς σε άλλες προσπάθειες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο κύριος Steiber έχει εργαστεί ως φαρμακοποιός, υπεύθυνος καταστήματος, υπεύθυνος φαρμακευτικών προμηθειών, διευθυντής κλινικών υπηρεσιών και επικεφαλής φαρμακευτικού μάρκετινγκ για τα φαρμακεία Longs Drug Stores, μία από τις κορυφαίες αλυσίδες φαρμακείων της Αμερικής.

Ο Dan είναι αρχισυντάκτης και αντιπρόεδρος του Specialty Pharmacy Times®, του κορυφαίου περιοδικού ειδικών φαρμακείων στον κλάδο και του πλέον δημοφιλούς εντύπου μεταξύ των ειδικών φαρμακοποιών και επαγγελματιών φαρμακείου. Οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν την αρχισυνταξία, την ηγεσία αλλά και την ανάπτυξη της επιχείρησης Specialty Pharmacy Strategic Solutions, που εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών στον συγκεκριμένο κλάδο.

Όσον αφορά τις επαγγελματικές του συνεργασίες, ο κύριος Steiber συμμετέχει στην συντακτική ομάδα του The Pharmacist’s Letter, είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Φαρμακοποιών του Τέξας και του Ντάλλας (Texas and Dallas Pharmacists Association) και μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Φαρμακοποιών (APhA), της Εθνικής Ένωσης Αλυσίδων Φαρμακείων (National Association of Chain Drug Stores), της Ένωσης Διαχείρισης Διανομών στον τομέα της Υγείας (Healthcare Distribution Management Association) και την Εθνική Ένωση Ειδικών Φαρμακοποιών (National Association of Specialty Pharmacists). Ο κύριος Steiber εκπροσωπεί συχνά ως ομιλητής πολλούς επαγγελματικούς φορείς.

Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, ο Dan Steiber έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της AmerisourceBergen Specialty Group και Γενικός Διευθυντής της ICS, μιας κορυφαίας εταιρείας third-party logistics με έσοδα που υπερβαίνουν τα  $400 εκατομμύρια και έχοντας πάνω από 250 άτομα υπ’ ευθύνη του. Η εμπορική τεχνογνωσία του Dan τεκμηριώνεται από το λανσάρισμα περισσότερων από 80 εταιρειών και εκατοντάδων συνταγογραφούμενων και ειδικών σκευασμάτων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπρόεδρος της Bergen Brunswig και της μετέπειτα AmerisourceBergen, ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με τους κατασκευαστές και το Λιανικό εμπόριο. Ο Dan έχει βαθιά κατανόηση των φαρμακευτικών πωλήσεων, καθώς ξεκίνησε να εργάζεται για την Eli Lilly, ακριβώς μετά την αποφοίτησή του από τη Φαρμακευτική σχολή.

O Dan εξακολουθεί να αναπτύσσει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές στρατηγικές για την ίδρυση ειδικών φαρμακείων, βασιζόμενος σε διάφορα μοντέλα. Έχει γράψει δεκάδες άρθρα για το ειδικό φαρμακείο καθώς και ένα βιβλίο και μια Λευκή Βίβλο αναφορικά με την δημιουργία και διαχείριση λύσεων για τα ειδικά φαρμακεία.

Έλαβε πτυχίο Φαρμακευτικής από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον (Washington State University) και έχει παρακολουθήσει αρκετά executive προγράμματα στα Πανεπιστήμια Northwestern και Harvard. Έχει άδεια άσκησης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού στην Καλιφόρνια, την Ουάσινγκτον, την Πενσυλβάνια και το Τέξας. Αυτή τη στιγμή διαμένει στο Highland Village, του Τέξας αλλά περνά χρόνο και στην Ελλάδα.  Είναι πολίτης τόσο των Η.Π.Α. όσο και της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα  εδώ

3ο Συνέδριο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. - Φαρμακείο:Αύριο Ένα Νέο Επάγγελμα 
29 Σεπτεμβρίου 2019 
ΘΕΑΤΡΟΝ Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος 
Πειραιώς 254, Ταύρος 
b2b.peifasyn.gr