Ο Λευτέρης Μαρίνος στο 3ο Συνέδριο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ – Φαρμακείο:Αύριο ένα Νέο Επάγγελμα

🎯 Για πρώτη φορά και μεταξύ άλλων, θα αναλυθεί η πολυπλοκότητα του ρόλου του φαρμακοποιού του αύριο με τον τίτλο που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ”Ο Φαρμακοποιός των 7 αστέρων”.

Τίτλος Ομιλίας

Οι επιταγές των ασθενών και του κοινού μέσα στο εξελισσόμενο οικοσύστημα της υγείας και η αναγκαιότητα του φαρμακοποιού των επτά αστέρων στην εκπλήρωση των στόχων της δημόσιας υγείας.

Περίληψη

Οι ανάγκες των ασθενών και οι επιταγές τους, υπαγορεύουν στα οικοσυστήματα της υγείας την ενεργητική προσαρμογή τους. Σε όλες τις μελλοντικές εκδοχές που επιτρέπουν σε αυτούς τους μετασχηματισμούς να τελεσφορήσουν, καθοριστική συμβολή έχουν και οι φαρμακοποιοί της κοινότητας. Η εξέλιξη των παλαιών και η εισαγωγή νέων λειτουργειών στη φαρμακευτική πρακτική, επιτρέπουν στο σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης της υγείας να εκπληρώσει τους στόχους του. Ο σύμπλοκος όρος του φαρμακοποιού των επτά αστέρων που εισήγαγε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2014, περιγράφει το φαρμακοποιό που ικανοποιώντας τις ανάγκες ασθενών-πολιτών και τις επιθυμίες της δημόσιας υγείας, γίνεται όχι απλά χρήσιμος αλλά απαραίτητος συντελεστής επιτυχίας.

Βιογραφικό

Ο Λευτέρης Μαρίνος είναι φαρμακοποιός.

Ολοκλήρωσε αρχικά τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Semmelweis στη Βουδαπέστη και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για φαρμακοποιούς του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη φαρμακογνωσία βιοδραστικών φυσικών προϊόντων.

Μετά παρακολούθησε το πρόγραμμα ειδίκευσης στη διοίκηση επιχειρήσεων για φαρμακοποιούς, στο Κ.Ε.Κ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι συγγραφέας του εγχειριδίου φαρμάκων που εκδόθηκε από το Φαρμακευτικό Κόσμο το 2010 με τίτλο «φαρμακολογία στην πράξη».

Το 2013 είχε την τύχη να συμμετέχει στην ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής, ενώ από το 2015 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια τόσο εντός όσο και εκτός Ελληνικών συνόρων.

 

Δείτε περισσότερα  εδώ

3ο Συνέδριο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. - Φαρμακείο:Αύριο Ένα Νέο Επάγγελμα
29 Σεπτεμβρίου 2019
ΘΕΑΤΡΟΝ Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος 
b2b.peifasyn.gr