Νέο Webinar 24/05: “Φάρμακα Φυτικής Προέλευσης στην Αντιμετώπιση Ασθενών με Κυστίτιδα”

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχει την χαρά να προσκαλέσει όλους τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά, σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα

“Φάρμακα Φυτικής Προέλευσης στην Αντιμετώπιση Ασθενών με Κυστίτιδα”

με εισηγητές τον Μαιευτήρα, Χειρουργό-Γυναικολόγο Δήμο Φ. Σιούτη
και τον Φαρμακοποιό, ΜΒΑ in Pharma, Brand Manager Bionorica Μιχάλη Εμμανουηλίδη,
που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση
την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 15:00 – 17:00

Θεματολογία:
Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη του προβλήματος της κυστίτιδας και η παρουσίαση των θεραπευτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα στο ελληνικό φαρμακείο για την αντιμετώπιση της.

Συμπτώματα όπως πόνος και τσούξιμο κατά την ούρηση, συχνοουρία και επιτακτική ανάγκη για ούρηση, ταλαιπωρούν πολλές ασθενείς, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Τα φάρμακα φυτικής προέλευσης μπορούν να αποτελέσουν λύση για την ανακούφιση των συμπτωμάτων αυτών, βοηθώντας πολλές φορές τις ασθενείς να αποφύγουν μια αντιβιοτική αγωγή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Ο Δήμος Σιούτης, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κόρινθο. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και την υπηρεσία υπαίθρου στην Ορεινή Ευρυτανία.
Ολοκλήρωσε την άσκηση ειδικότητας στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και τις Διαταραχές του Πυελικού Εδάφους. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Παθολογία της Κύησης. Μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας, συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στην Ουρογυναικολογία και τις Διαταραχές του Πυελικού Εδάφους σε αναγνωρισμένα κέντρα εξειδίκευσης στη Μεγάλη Βρετανία, στο Croydon University Hospital του Λονδίνου και στο St. Mary’s Hospital- Central Manchester University Hospitals του Μάντσεστερ.
Από το 2017 απασχολείται ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο τμήμα Ουρογυναικολογίας & Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους, στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Συνεχίζει παράλληλα την συνεργασία με τη Γυναικολογική Κλινική του Saint Mary’s Hospital – Manchester University NHS Foundation Trust ως κλινικός επιστημονικός συνεργάτης. Έχει πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Συνεργάζεται με τη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική ΙΑΣΩ ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους.

Ο Μιχάλης Εμμανουηλίδης, φαρμακοποιός, γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τίτλου MBA in Pharma από το Alba Graduate Business School.
Εργάστηκε ως υπεύθυνος φαρμακοποιός σε φαρμακείο του νομού Ξάνθης και στη συνέχεια ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΕΛΠΕΝ, ως συνεργάτης του Τμήματος Πωλήσεων Βορείου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το 2022 έγινε μέλος του τμήματος Consumer Health Care της ΕΛΠΕΝ, αναλαμβάνοντας ρόλο Brand Manager για τα προϊόντα της Bionorica.

Για να το παρακολουθήσετε χρειάζεται να είστε εγγεγραμμένος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Εάν είστε εγγεγραμμένος, θα λάβετε προσωπικό link μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή.

b2b.peifasyn.gr