28/01/2022

Προς τα μέλη και τους πελάτες του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

 

                                                                 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το  πανελλαδικό θέμα του εφοδιασμού φαρμάκων, που έχει ξεκινήσει από την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Παραδοσιακά, την εορταστική περίοδο οι εταιρείες εφοδιάζουν την φαρμακευτική αγορά για το χρονικό διάστημα  που παραμένουν κλειστές.  Αρκετές όμως, δεν κάλυψαν  επαρκώς  τις παραγγελίες που δέχθηκαν, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις μέχρι την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

Εκτός αυτού η  μετεγκατάσταση του  μεγαλύτερου  κέντρου logistics της φαρμακοβιομηχανίας,  που εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες  εταιρείες  σε συνδυασμό με την  εν εξελίξει μετάλλαξη Όμικρον – που οδήγησε σε τεράστια μείωση του απασχολούμενου προσωπικού του συγκεκριμένου κέντρου διανομής κατά την έναρξη της χρονιάς – είχε σαν αποτέλεσμα να ενταθούν δραματικά  οι αρρυθμίες στη διάθεση των φαρμάκων.

Επιπρόσθετα στα παραπάνω , τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε αναστολή της λειτουργίας του, καθώς  επίσης και άλλων κέντρων εφοδιασμού των Φαρμακαποθηκών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει  μέχρι και σήμερα! η δυνατότητα εφοδιασμού, ενώ εκκρεμούν παραγγελίες προς παράδοση σε όλες τις φαρμακαποθήκες της Ελλάδος.

Κατά την εκτίμησή μας, αναμένεται σταδιακή  βελτίωση από την ερχόμενη εβδομάδα.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και καταβάλλουμε κάθε       δυνατή προσπάθεια, ακόμη και με δικά μας μέσα, για την ομαλοποίηση του εφοδιασμού με στόχο την πρόσβαση του ασθενή στο φάρμακό του.

 

Με εκτίμηση,

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Θανάσης Μουχτής

b2b.peifasyn.gr