Διαχείριση υπερχοληστερολαιμίας: οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής!

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχει την χαρά να προσκαλέσει όλους τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά, σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα

“Διαχείριση υπερχοληστερολαιμίας: οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
και αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής”

με εισηγητή τον Θεοδόσιο Φιλιππάτο, Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης,
που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση
την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 – 17:00

Θεματολογία:
• Τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπερχοληστερολαιμίας.
• Διαχείριση υπερχοληστερολαιμίας: Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν φυτοστερόλες και φυτικά εκχυλίσματα αγκινάρας και περγαμόντου.
• Συνδυαστική δράση και παρουσίαση κλινικών μελετών σε συγκριμένα λιπιδαιμικά προφίλ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

Θεοδόσιος Φιλιππάτος, MD, MSc, PhD
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απέκτησε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. H διδακτορική του διατριβή αφορούσε τη θεραπεία υπέρβαρων και παχύσαρκων ασθενών με μεταβολικό σύνδρομο (Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Από το 2004 έως το 2017 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιατρείου Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ έχει εξειδικευτεί με υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο (νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου) στις διαταραχές του μεταβολισμού και την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου (2008). To 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή» του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

Από το 2018 υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας.
Εξειδικεύεται και ασχολείται ερευνητικά με το σακχαρώδη διαβήτη, το μεταβολισμό των λιπιδίων και την παχυσαρκία. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΙ «Διαβητολογικό και Μεταβολικών Νοσημάτων» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έχει 133 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 4500 βιβλιογραφικές αναφορές και συντελεστή απήχησης h=38 (Scopus 13/09/23). Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 διαλέξεις σε διεθνείς και πανελλήνιες επιστημονικές εκδηλώσεις.

Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Μελέτης Έρευνας & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα.

Για να το παρακολουθήσετε χρειάζεται να είστε εγγεγραμμένος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Εάν είστε εγγεγραμμένος, θα λάβετε προσωπικό link μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή.

b2b.peifasyn.gr