Ιστορικό
Φιλοσοφία & κουλτούρα
Όραμα & Αξίες
Οικονομικά στοιχεία
Διακρίσεις και Βραβεία
Μέλη Δ.Σ. & Ε.Σ
Εταιρείες του Ομίλου
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Οργανωτική δομή
Ισολογισμοί Ομίλου 2012
Ισολογισμοί Ομίλου 2013
Ισολογισμοί Ομίλου 2014
Ισολογισμοί Ομίλου 2015
Ισολογισμοί Ομίλου 2016
Ισολογισμοί Ομίλου 2017
Ισολογισμοί Ομίλου 2018
ON-LINEΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 ΠΡΟΓΝΩΣΗ
 ΚΑΙΡΟΥ
Η ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ
ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη


Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ υλοποιεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα

Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

 

Για τον Όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής του κουλτούρας και οι ενέργειές του είναι συστηματικά προσανατολισμένες στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. δεν έχει ως μοναδικό του στόχο την κατοχή πρωταγωνιστικού ρόλου στο χώρο της εμπορίας και διακίνησης φαρμάκου, αλλά όντας ένα κύτταρο της κοινωνίας μας, θεωρεί σαν βασικό μέρος της αποστολής του την προσφορά στήριξης προς την κοινωνία, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος αλλά και τη διάδοση της κουλτούρας αυτής.

Κοινωνικός τομέας εφαρμογής

Ακόμη και στις ημέρες μας, της πρωτόγνωρης και βαθιάς κρίσης, ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται έντονα. Είναι ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε την ελπίδα τους ζωντανή και οι πρωτοβουλίες κοινωνικού οφέλους που αναλαμβάνει ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ αποδεικνύουν συνεχώς την ευαισθητοποίησή του στα προβλήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την ενεργό δράση του στα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.

Ενδεικτικές δράσεις

·    Προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με αφορμή τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα, σε άπορες οικογένειες που υπέδειξαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καθώς επίσης και σε οικογένειες στο Πέραμα και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

·   Προσφορά συσσιτίου στους άπορους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας την ημέρα των Χριστουγέννων.

· Διοργάνωση εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκαν φαρμακοποιοί μέλη του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. με τις οικογένειές τους, η Διεύθυνση και εργαζόμενοι του Ομίλου με σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

· Στήριξη του Συλλόγου «Πίστη», Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, μέσω της αγοράς ημερολογίων.

· Στήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το Εργαστήρι» που έχει ως στόχο την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην ελεύθερη αγορά. Ομάδα εργαζομένων του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. επισκέφτηκαν το Εργαστήρι τις ημέρες των Χριστουγέννων και τους μοίρασαν  δώρα.

· Προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο του ακριτικού Καστελλόριζου, μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές του τόπου. Στο νησί δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και φαρμακείο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

· Προσφορά φαρμάκων στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άπορους, ανασφάλιστους και άνεργους συμπολίτες μας. Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά είναι μια συλλογικότητα, που αποτελείται από γιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς αλλά και πολίτες που έχουν διάθεση να προσφέρουν και λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο στον Κορυδαλλό, σε χώρο που έχει διαθέσει η Δημοτική Αρχή.

·  Προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

· Προσφορά βοήθειας στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ», που βρίσκεται στα Καμίνια, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές ελλείψεις τους σε υγειονομικό υλικό. Το συγκεκριμένο ίδρυμα φροντίζει και φιλοξενεί 40 παιδιά ηλικίας 4 έως 23 ετών, που είναι εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

· Προσφορά υγειονομικού υλικού στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των τροφίμων.

· Προσφορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού  στα αστυνομικά τμήματα Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Μοσχάτου για την κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί, καθώς και των κρατουμένων.

· Προσφορά τροφίμων στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Περάματος για την ανακούφιση των ασθενέστερων συμπολιτών μας.

· Οικονομική ενίσχυση της «Αλληλεγγύη Πειραιά», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση των βασικών αναγκών επιβίωσης των ανέργων, άπορων και άστεγων συνανθρώπων μας, θυμάτων της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσης.

· Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και υγειονομικού υλικού στους πρόσφυγες από τη Συρία στο Πεδίο του Άρεως, συμβάλλοντας στην προσπάθεια κάλυψης των βασικών αναγκών τους.

· Προσφορά στους «Γιατρούς του κόσμου» φαρμάκων, παραφαρμάκων και ενός τροχήλατου αμαξιδίου αναπήρων για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως.

· Προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στους «Φαρμακοποιούς του κόσμου» για τις δράσεις τους.

· Χορηγία συσκευασιών αντισηπτικών χεριών για τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας για την αντισηψία των χεριών των μαθητών ώστε να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα γρίπης.

· Προσφορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στο Γηροκομείο της Σαλαμίνας.

·  Προσφορά φαρμάκων πρώτης ανάγκης (αντιβηχικά σιρόπια, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά κ.α) και υγειονομικού υλικού στους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, καθώς και εθελοντικής βοήθειας από φαρμακοποιούς και εργαζόμενους στον ΠΕΙ.ΦΑΣ.ΥΝ.

Αντίστοιχες δράσεις έχουν πραγματοποιήσει και οι τρεις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Πελοποννήσου Α.Ε (ΣΥ.ΦΑ.ΠΕΛ.), Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Κορινθίας Α.Ε (ΣΥ.ΦΑ.ΚΟ.) και η Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Σάμου Α.Ε (ΣΥ.ΦΑ. ΣΑΜΟΥ Α.Ε)

Συγκεκριμένα :

ΣΥ.ΦΑ.ΠΕΛ.

· Προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης.       

· Προσφορά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Άργους.

· Προσφορά μεγάλης ποσότητας κρέατος στο συσσίτιο που διοργάνωσε ο Ι. Ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας Ναυπλίου για το πασχαλινό τραπέζι των αστέγων.

· Προσφορά φαρμακευτικού υλικού στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας.

·    Προσφορά φαρμάκων και αναλώσιμου φαρμακευτικού υλικού στις ΔΟΜΕΣ για να επανδρωθεί το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο του Ναυπλίου (πρωτοβάθμια φροντίδα για ανασφάλιστους, άνεργους και μετανάστες).

ΣΥ.ΦΑ.ΚΟ.

· Προσφορά τροφίμων στην Τράπεζα αγάπης της Μητροπόλεως Κορίνθου για τα καθημερινά συσσίτια. 

· Προσφορά χρηματικού ποσού στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου (Κέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες).

· Προσφορά διαφόρων ειδών στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κόρινθο

ΣΥ.ΦΑ. ΣΑΜΟΥ

· Προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στερούνται βασικά αγαθά.

Περιβαλλοντικός τομέας εφαρμογής

Ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ έχοντας οικολογική συνείδηση, λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και δρα όχι μόνο σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα, αλλά εφαρμόζοντας ένα συνολικό σύστημα ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης σε όλους τους τομείς λειτουργίας του.

Ενδεικτικές δράσεις

· Το 2011 σχεδίασε και εφάρμοσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής οικιακών ληγμένων φαρμάκων σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά. Στόχος του προγράμματος ήταν η περιβαλλοντικά ασφαλής τελική διάθεση των φαρμάκων αυτών, ώστε αυτά να μην καταλήξουν να μολύνουν το περιβάλλον και να προσβάλουν ακόμα και τη διατροφική αλυσίδα.
Στους ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα φαρμακεία, οι πολίτες εναπόθεταν το εσωτερικό της συσκευασίας του φαρμάκου. Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, καταστράφηκαν σύμφωνα με την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

· Από το Φεβρουάριο του 2012 ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ., στηρίζει με θέρμη την εφαρμογή του αντίστοιχου προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη «συλλογή, μεταφορά, προσωρινή φύλαξη και καταστροφή των οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσεως». Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πραγματοποίησε τη διανομή περίπου 600 ειδικών κάδων για τη συλλογή των ακατάλληλων οικιακών φαρμάκων σε ισάριθμα φαρμακεία και μέσα στο πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του προγράμματος, περισυνέλεξε 450 σακούλες ληγμένων οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μέσω του δικτύου διανομής του, οι σακούλες αυτές τελικά παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΦΕΤ Α.Ε. στη Μαγούλα, απ΄όπου και οδηγούνται προς τελική διάθεση σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις στο εξωτερικό, υπό την εποπτεία του ΕΟΦ.
Ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ συνεχίζει να συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται με την υποστήριξη των ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΠΦΣ, ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΣΦΕ και συγκεντρώνει ετησίως από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, μέσω του δικτύου διανομής του περίπου 1.250 σακούλες ληγμένων οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων που παραδίδει στην αποθήκη του ΙΦΕΤ Α.Ε.

· Οργάνωσε δράση καθαρισμού της Πλαζ Φρεαττύδας τον Ιούλιο του 2011, με τη συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και των συνεργαζόμενων φαρμακοποιών, σε επικοινωνία με τον Δήμο του Πειραιά.

· Πρόσφερε προϊόντα για την αναδάσωση και τον καθαρισμό του Άλσους στον Αγ. Φίλιππα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. 

· Ανακυκλώνει υλικά συσκευασίας (χαρτοκιβώτια). Υπολογίζεται ότι 30-35 τόνοι χαρτιού προωθούνται για ανακύκλωση κάθε χρόνο.

·    Ανακυκλώνει τον απαξιωμένο τηλεπικοινωνιακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

·   Διαθέτει ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού και λευκοσιδήρου σε πολλούς χώρους της επιχείρησης.

· Διαθέτει ειδικούς κάδους για τη συλλογή μπαταριών.

· Είναι συμβεβλημένος με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στηρίζοντας την ανάπτυξη και διατήρηση του συστήματος ανακύκλωσης των αποβλήτων συσκευασιών στη χώρα μας (μέσω των μπλε κάδων) και ταυτόχρονα εκπληρώνει τη σχετική νομική του υποχρέωση.

 

· Χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες στη συσκευασία των παραγγελιών, έχοντας σαν  στόχο τη συνεχή μείωση του όγκου χρήσης πλαστικής σακούλας.

· Το 2015, ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. θέτοντας ως στόχο την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, ξεκίνησε συστηματικά την προσπάθεια να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά μήκος όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ φιλοδοξεί να πετύχει τη διαχείριση των κλιματικών κινδύνων και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και περιορίζοντας τα απόβλητα.  Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην ανανέωση του στόλου του αγοράζοντας 7 νέα πετρελαιοκίνητα οχήματα (Euro 6), που εκπέμπουν τουλάχιστον 10–20% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από τα παλαιότερα βενζινοκίνητα οχήματα.

· Παράλληλα, το 2016 o ΠΕΙΦΑΣΥΝ προχώρησε στην αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του, με λαμπτήρες νέου τύπου LED που ξοδεύουν πολύ λιγότερη ενέργεια, παράγουν ελάχιστη θερμότητα και έχουν σημαντικά μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τον διακρίνει αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα, στέλνοντας  ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και ταυτόχρονα δεσμεύεται να συνεχίσει μέσα από τις καθημερινές πρακτικές του να προστατεύει το περιβάλλον, να εξοικονομεί φυσικούς πόρους και να το επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο.

   
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝΌμιλοςΕταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Γενικοί Όροι Χρήσης