Ιστορικό
Φιλοσοφία & κουλτούρα
Όραμα & Αξίες
Οικονομικά στοιχεία
Διακρίσεις και Βραβεία
Μέλη Δ.Σ. & Ε.Σ
Εταιρείες του Ομίλου
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Οργανωτική δομή
Ισολογισμοί Ομίλου 2012
Ισολογισμοί Ομίλου 2013
Ισολογισμοί Ομίλου 2014
Ισολογισμοί Ομίλου 2015
Ισολογισμοί Ομίλου 2016
Ισολογισμοί Ομίλου 2017
Ισολογισμοί Ομίλου 2018
ON-LINEΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 ΠΡΟΓΝΩΣΗ
 ΚΑΙΡΟΥ
Η ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ
ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οικονομικά Στοιχεία


Η συνεχιζόμενη υφεσιακή κρίση της ελληνικής οικονομίας, η συνεχής μείωση της κατανάλωσης αλλά και η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη που τα τελευταία χρόνια περιστέλλεται, αποτέλεσαν για όγδοη χρονιά το οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο κλήθηκε να λειτουργήσει ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ για το 2017.

Παρά το δυσμενές περιβάλλον, ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ κατάφερε για τρίτη συνεχή χρονιά να έχει θετικό πρόσημο στις πωλήσεις του, αυξάνοντας τον τζίρο του κατά 1,2%. Κατάφερε να διατηρήσει τις πιστώσεις του , τα κέρδη του και να καταταγεί εκ νέου στις υγιέστερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας διάκριση ως «Διαμάντι του ελληνικού εμπορίου».

Κατάφερε να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό του.

Σε άλλη μια «δύσκολη χρονιά» έλαβε αποφάσεις και υλοποίησε επενδύσεις αξίας τουλάχιστον 3 εκ. ευρώ, επεκτείνοντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις του και εκσυγχρονίζοντας και επεκτείνοντας το ρομποτικό του σύστημα αυτόματης διαλογής της αποθήκης του.

Ήδη τα γραφεία της επιχείρησης λειτουργούν στο νέο, σύγχρονο κτίριο, ενώ η αυτοματοποίηση της αποθήκης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Ήδη από τα τέλη του 2016 έχει αναπτύξει σύστημα πωλήσεων b2b, πανελλαδικής εμβέλειας, που αξιολογήθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες ως η πιο αποδοτική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ από τα φαρμακεία ως το Νο. 1 εργαλείο του φαρμακοποιού.

Έχει επενδύσει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του με συνεχή εκπαίδευση αλλά και προσλήψεις έμπειρων και ικανών στελεχών, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά, πανελλαδική Ημερίδα με θέμα το μοντέλο λειτουργίας των φαρμακείων στα επόμενα έτη και τίτλο «Αύριο, ένα νέο επάγγελμα».

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ ατενίζει το μέλλον, διατηρώντας την καλή του φήμη στηριζόμενος και στηρίζοντας τα 540 μέλη του και τα 185 άτομα του προσωπικού του.
Αν και το 2015 συνεχίστηκε η ύφεση στην ελληνική οικονομία, αποσταθεροποιήθηκε το τραπεζικό σύστημα και τέθηκαν σε εφαρμογή οι έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων, ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ κατάφερε όχι μόνο να ανταπεξέλθει των προβλημάτων αλλά και να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του καθώς και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Παρά τις δυσκολίες, στο 2015, ύστερα από μια πενταετία συνεχούς υποχώρησης της αγοράς του εξωνοσοκομειακού φαρμάκου, σημειώθηκε μικρή ανάκαμψη από πλευράς διακινούμενων όγκων φαρμάκων.
Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ, για το 2016, σχεδιάζει την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών (b2b), προσφέροντας στους φαρμακοποιούς δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε μοναδικές προσφορές, συνεχή και ολοκληρωμένη ενημέρωση για νέα προϊόντα, συμβουλές σε θέματα υγείας και ομορφιάς παράλληλα με τη δυνατότητα online παραγγελίας 24x7.
Επιπρόσθετα, το 2016, σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των λειτουργιών της κεντρικής του αποθήκης με σκοπό την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας και την βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης του φαρμακοποιού.Το 2014 ήταν ακόμα μια χρονιά έντονης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας καθώς η αγορά συνέχισε να αντιμετωπίζει την έλλειψη ρευστότητας. Η φαρμακευτική αγορά συρρικνώθηκε -6% σε αξία και -0,9% σε όγκο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IMS Health. κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων μειώσεων στις τιμές φαρμάκων.

Ο Όμιλος παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζει τη στρατηγική του ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης αλλά και να αξιοποιήσει τυχόν ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν διασφαλίζοντας έτσι την ανάπτυξη και την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Στόχος είναι η διατήρηση και αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας των εταιρειών του Ομίλου με περιορισμό του λειτουργικού κόστους, την επέκταση του πελατολογίου και τη μεγιστοποίηση των συνεργιών.
Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει να κινείται με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μελών του, επικεντρώνοντας στην ανάδειξη του αναντικατάστατου επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Το 2013 ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ κατάφερε να συγκρατήσει τη μείωση του κύκλου εργασιών του, σε επίπεδα καλύτερα από αυτά της αγοράς (στοιχεία Ο.Σ.Φ.Ε.). 
Κατά την διάρκεια του 2013 η Διοίκηση του Ομίλου, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, τη συνεχή βελτιστοποίηση της κοστολογικής δομής σε συνδυασμό με την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την μεγιστοποίηση των συνεργιών εντός του Ομίλου, με απώτερο μέλημα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων και όλων των συμμετεχόντων. 
Η Διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ προσανατολίζεται όλο και πιο δυναμικά στις πωλήσεις παραφαρμακευτικών και ΜΥΣΥΦΑ ειδών καθώς και ιδίων συνεταιριστικών προϊόντων, μέσω προσφορών και αλλαγών στην εμπορική-εκπτωτική πολιτική διάθεσής τους. Στόχος είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στα φαρμακεία-μέλη του Ομίλου με ενίσχυση της ρευστότητάς τους και της κερδοφορίας τους. 
Η Διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ παρακολουθεί, εξετάζει και αξιολογεί σε καθημερινή βάση τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες ώστε ο Όμιλος να παραμένει ισχυρός και σε θέση να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις. 

Η οικονομική αυτοδυναμία του Ομίλου υποστηρίζεται από ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 17 εκ.€, επενδυμένα κατά περίπου 1,5 εκ.€ σε ακίνητη περιουσία. Διαθέτει αποθέματα προϊόντων αξίας 8 εκ.€.

Το 2012, η ανοδική πορεία του Ομίλου συνεχίστηκε. Η αύξηση του κύκλου εργασιών βασίστηκε στις στρατηγικές επιλογές της Διοίκησης του Ομίλου, στις νέες συνεργασίες και στην αποτελεσματική διαχείριση των αναταράξεων που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του έτους (καθυστερήσεις πληρωμών των φαρμακοποιών από τα ασφαλιστικά ταμεία, περαιτέρω πτώση των τιμών στα φάρμακα, απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου). 

Το 2011, Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ κατάφερε να προσεγγίσει το επίπεδο του κύκλου εργασιών του 2009. Άλλωστε σε συνθήκες κρίσης ζητούμενο δεν είναι μόνο η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και η διατήρηση της χρηματοοικονομικής υγείας καθώς και η – μέσω αυτής – αύξηση τους μεριδίου της αγοράς, ειδικά σε έναν κλάδο που έχει υποστεί καθίζηση της ζήτησης. 

Το 2010 στα αποτελέσματα του Ομίλου δε στάθηκε δυνατό να μην απεικονιστεί η μεγάλη πτώση των τιμών των φαρμάκων που μεσοσταθμικά άγγιξε το 21% καθώς και οι γενικότερες αλλαγές που εφαρμόστηκαν στη φαρμακευτική πολιτική του κράτους (ηλεκτρονική συνταγογράφηση, διεύρυνση των καταλόγων ΜΗΣΥΦΑ και της αρνητικής λίστας). 

Η οικονομική ευρωστία του Ομίλου αντανακλάται στα οικονομικά του μεγέθη. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου είχε σταθερή ανοδική πορεία από την ίδρυσή του και μέχρι το 2009.

Φαρμακοποιοί μέλη


Στο τέλος του 2015 τα μέλη του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. ανέρχονται στα 526. Η συνεχής ένταξη νέων μελών στην οικογένεια του Ομίλου τα τελευταία τρία χρόνια, χρόνια ιδιαίτερα κρίσιμα για την φαρμακευτική αγορά, αποδεικνύουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη των φαρμακοποιών στις δομές και την οργάνωση του Ομίλου.

Ανθρώπινο δυναμικό


Στον τομέα των ανθρώπινων πόρων πρωταγωνιστούν οι 183 αφοσιωμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι εργαζόμενοί του. Κοινή τους αποστολή η πλήρης εξυπηρέτηση των μελών και πελατών του Ομίλου.

   
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝΌμιλοςΟικονομικά στοιχεία
Γενικοί Όροι Χρήσης