Ιστορικό
Φιλοσοφία & κουλτούρα
Όραμα & Αξίες
Οικονομικά στοιχεία
Διακρίσεις και Βραβεία
Μέλη Δ.Σ. & Ε.Σ
Εταιρείες του Ομίλου
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Οργανωτική δομή
Ισολογισμοί Ομίλου 2012
Ισολογισμοί Ομίλου 2013
Ισολογισμοί Ομίλου 2014
Ισολογισμοί Ομίλου 2015
Ισολογισμοί Ομίλου 2016
Ισολογισμοί Ομίλου 2017
Ισολογισμοί Ομίλου 2018
ON-LINEΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 ΠΡΟΓΝΩΣΗ
 ΚΑΙΡΟΥ
Η ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ
ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιστορικό ίδρυσης & ανάπτυξης του Ομίλου


Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ ιδρύθηκε το 1980 από 30 πρωτοπόρους φαρμακοποιούς με στόχο την ανάπτυξη μιας ηγετικής δύναμης στο χώρο της εμπορίας και διακίνησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Πρώτο τους μέλημα, ήταν η προάσπιση της οικονομικής και κοινωνικής τους υπόστασης και ο απρόσκοπτος εφοδιασμός των φαρμακείων τους με φάρμακα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν, έχοντας σαν βάση τη συνεταιριστική τους συνείδηση, να τοποθετήσουν τον φαρμακοποιό σε κεντρική θέση στην αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου. Μετέτρεψαν τον φαρμακοποιό από απλό παρατηρητή έως τότε, σε κεντρικό πρωταγωνιστή.

Η εδραίωση

To 1994 o ΠΕΙΦΑΣΥΝ δημιούργησε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3000 τ.μ., στην περιοχή του Αγ.Ι. Ρέντη.

Το 1996 ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ ιδρύει την πρώτη του θυγατρική εταιρεία, τη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Πελοποννήσου Α.Ε. με έδρα στο Άργος με στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των φαρμακείων των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και μέρους της Κορινθίας.

Η εξέλιξη

Το 1998 ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ εγκαθιστά σύστημα αυτόματης διαλογής φαρμάκων (ρομποτικής τεχνολογίας), της αυστριακής εταιρείας knapp, μια επένδυση υψηλής τεχνολογίας, με το οποίο εκτελείται αυτόματα το μεγαλύτερο τμήμα των παραγγελιών (70%) αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα εκτέλεσης των παραγγελιών και μειώνοντας στο ελάχιστο τα λάθη. Το σύστημα διαχειρίζεται 1.300 ταχυκίνητους κωδικούς ειδών σε δύο μονάδες ενώ ταινιόδρομοι 240 μέτρων συνεχούς ροής διατρέχουν ολόκληρη την αποθήκη. Το σύστημα της knapp επικοινωνεί με το μηχανογραφικό σύστημα του Συνεταιρισμού απ΄ όπου και αντλεί τα δεδομένα των παραγγελιών και συγχρονίζει τις δύο μονάδες με το σύστημα των ταινιόδρομων και το χειροκίνητο τμήμα της αποθήκης μέχρι την ολοκλήρωση των παραγγελιών.

Η ανάπτυξη

Το 2001 ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ ιδρύει τη δεύτερη θυγατρική του εταιρεία, τη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Κορινθίας Α.Ε με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στους φαρμακοποιούς του νομού Κορινθίας, που αποκτούν τη δική τους φαρμακαποθήκη δίπλα στο φαρμακείο τους.

Την ίδια χρονιά, ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ πιστοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001/2000, από τον Διεθνή Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποιήσεων TUV AUSTRIA - Ελλάς και εφαρμόζει το σύστημα ποιότητας σε όλες του τις λειτουργίες.

Το 2002 αγοράζει οικόπεδο 900 τ.μ., που συνορεύει με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του στον Ρέντη, με στόχο να μπορεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο μέλλον

Το 2005 ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ ιδρύει την τρίτη θυγατρική του εταιρεία, τη "MEDI-ΣΥΝ Α.Ε", ανώνυμη εταιρεία Συμβουλευτικών & Οργανωτικών Υπηρεσιών προς Φαρμακεία, η οποία παρέχει στα μέλη της όλα τα μέσα και εργαλεία μέσω των οποίων ο φαρμακοποιός μπορεί να προάγει την περαιτέρω ανάπτυξή της επιχείρησής του (εκπαίδευση, business plan, μηχ/κες υπηρεσίες, εμπορικές συμφωνίες, κατηγοριοποίηση προϊόντων, merchandising κα)

Το 2006, ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ συμμετέχει σε ποσοστό 41% στην ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΣΥ.ΦΑΡΜ. Α.Ε, μαζί με το Συνεταιρισμό Νοτίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη

Το 2007 ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ επενδύει στον εκσυγχρονισμό του συστήματός του για τη Διαχείριση Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και αποκτάει το διεθνές ERP της Oracle (E-Business Suite). Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της επέκτασης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και η βελτιστοποίηση της διαχείρισης των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου. Παράλληλα, εγκαθίστανται RF-τερματικά στην αποθήκη για την περεταίρω αυτοματοποίηση των εργασιών. Την ίδια περίοδο εγκαθιστά την εφαρμογή Πρόβλεψης Ζήτησης και Διοίκησης Αποθεμάτων: INVENTORY VISION-Syncron με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων του και τη βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των φαρμακοποιών.

Το 2009 ιδρύει τη θυγατρική του εταιρεία, τη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Σάμου Α.Ε. με έδρα το Βαθύ της Σάμου, με σκοπό την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των απομακρυσμένων φαρμακείων του νομού Σάμου, στο Βόρειο Αιγαίο.

   
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝΌμιλοςΙστορικό
Γενικοί Όροι Χρήσης