Συμβουλές ομορφιάς για το καλοκαίρι

Συμβουλές ομορφιάς για το καλοκαίρι

Γαβαλά Νικολέττα

Αισθητικός

 

Αντιηλιακή προστασία

Το να φοράτε αντιηλιακό είναι µια καλή αρχή για αντηλιακή προστασία. Όμως αυτή δεν θα ανταποκριθεί απόλυτα στις απαιτήσεις του ήλιου, αν δεν βάζετε αρκετή ποσότητα.

Η κάλυψη του σώµατος με ρούχα είναι ένα πολύ σηµαντικό µέτρο προστασίας, αλλά  ένα συνηθισµένο μπλουζάκι προσφέρει προστασία αντίστοιχη µε δείκτη SPF8.

Εφαρµόστε αντιηλιακό σε όλο το σώµα πριν φορέσετε τα ρούχα σας. Ο αριθµός SPF δείχνει πόσες φορές περισσότερο µπορεί να µείνει κάποιος κάτω από τον ήλιο χωρίς να πάθει έγκαυµα, σε σχέση με τον μην φορούσε αντιηλιακό

Ένα αντιηλιακό µε SPF 15 σηµαίνει ότι µπορούµε να µείνουµε στον ήλιο, χωρίς ερεθισµό, 15 φορές περισσότερο απ’ ό,τι θα µπορούσαµε χωρίς αυτό.

Όλοι σχεδόν ξεχνάµε ότι και τα αυτιά, τα δάχτυλα των ποδιών, τα σηµεία πίσω από τα γόνατα, ακόµη και το τριχωτό της κεφαλής µας, χρήζουν και αυτά αντηλιακής προστασίας.

Περιποίηση επιδερµίδας

Μια σταθερή ρουτίνα ενυδάτωσης της επιδερµίδας έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία µας. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισµού, αντίθετα το ξηρό δέρµα είναι επιρρεπές.

Εφαρµόστε ενυδατική κρέµα συστηµατικά, για να προστατεύσετε την επιδερµίδα σας.

Η απολέπιση βοηθά να διατηρήσετε το βαθύ σας µαύρισµα. Επίσης, βοηθά να κρατάτε την επιδερµίδα σας καθαρή, χωρίς φραγµένους πόρους, ώστε αυτή να δέχεται καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας, αποτελώντας μια καλύτερη βάση για την εφαρµογή του µακιγιάζ.

Η αλόη είναι ένα αντιφλεγµονώδες που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και παράλληλα τόνωση και σύσφιξη. Εφαρμόζοντας προϊόντα που περιέχουν αλόη, µετά την έκθεση στον ήλιο, η επιδερμίδα ανακουφίζεται και ηρεμεί, ενώ µειώνονται οι πιθανότητες να αφυδατωθεί λόγω της ζέστης.

Το καλοκαίρι, δεν πρέπει να παραλείπετε την ενυδάτωση µετά από κάθε ντους. Πάρα πολλές εταιρείες έχουν αφρόλουτρα και αφροντούς, τα οποία περιέχουν στη σύστασή τους έλαια που προσφέρουν ενυδάτωση και εξουδετερώνουν τις επιδράσεις αφυδάτωσης από το σκληρό νερό. Καθώς µάλιστα η τεχνολογία εξελίσσεται, υπάρχουν πλέον ενυδατικές κρέµες που µπορείτε να εφαρµόσετε πριν καν σκουπιστείτε µε την πετσέτα.

 

 

 

b2b.peifasyn.gr